Какво е копирайтинг

Какво е копирайтинг

Копирайтинт- от английски copywriting, най-общо казано може да се опредили, като писане на  текстове -статии за уеб сайт или рекламни текстове. Всеки сайт, за да бъде добре позициониран от търсачките се нуждае от авторски и уникални текстове, грамотно написани и при спазени всички правила за SEO. Дизайна на сайта е важен, но за да се задържи един посетител на него и за да се върне пак от значение е съдържанието. Ако то е написано ясно, разбираемо, съдържа полезна информация, то трафикът към сайта ви неминуемо ще се увеличи, а от там и вашата печалба.

Приложение на копирайтинга

Динамичното развитие на технологиите доведе до все по-голямо търсене на професионално написани текстове.

Освен в статиите за сайтове, копирайтинг се използва при създаването на реклами в интернет, телевизията, рекламните флаери и т.н. Копирайтинг има дори и в публичните изявления на известните личности.

Видове копирайтъри

Професионалният копирайтър, тук в България пише на всякакви теми. Няма точна профилираност, както в страните с традиции в тази област. Има копирайтър за уеб и телевизионни реклами, промоции и т.н., отделно контент копирайтър, отговарящ за съдържанието на сайтовете. Копирайтърите са специализирани по области: здраве, мода, компютри, земеделие, автомолили и т.н.  Ако имате умения за писане и мислите да се развивате в тази област, помислете къде знанията ви са по-големи или за каво ви е по-интересно да пишете и специализирайте там. Така статиите освен грамотно написани ще имат  наистина уникална и полезна информация. Услугите ви ще бъдат ще бъдат по-търсени, а и с предимство ще получавате поръчки от чуждестранни партньори, на които един от първите им въпроси е в каква област сте профилирани.

 

Вашият коментар

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianSwedish