Какво е дигитален маркетинг

Развитието и навлизането на интернет в ежедневието на всеки наложи изцяло нов маркетингов подход за постигане на добри резултати. Класическите  методи вече се явяват недостатъчни. Това налага появяването на съвсем ново направление в тази област.

Какво е дигитален маркетинг

Дигитален маркетинг най-общо може да се определи, като популяризиране на определена марка по всички възможни информационни канали-телевизия, радио, интернет, социални мрежи.

Предимства

Предимствата на дигиталния пред традиционния маркетинг са ефективност, ниска цена, възможност за по-точно проследяване и анализиране резултатите от рекламната кампания.

Дигиталният маркетинг е в пъти по успешен от досегашните способи за провеждане на рекламни кампании. Една от причините за това е, че  дава възможност рекламата да бъде насочена точно към определена целева аудитория.

Разработване на рекламна стратегия

  • Определете целите на вашата дигитална рекламна кампания-увеличаване на продажбите, събиране на своя база данни и т.н.
  • Изберете, кои информационни канали ще използвате за своята кампания.
  • След това идва и творческата част от проекта-създайте рекламното послание(или се доверете на специалисти).
  • Стартирайте рекламната кампания.
  • Анализирвайте редовно резултатите и направете корекция, ако има нужда.

Независимо по кой информационен канал ще рекламирате, не пренебрегвайте силата на фейсбук.

Фейсбук е важен и един от основните фактори за провеждането на успешна рекламна кампания. Малко средства, правилно подбрана таргет група и оптимизирано съдържание гарантират привличането на точно тези клиенти, които биха се заинтересували от вашия продукт или услуга.

 

 

 

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianSwedish