Да започнем да печелим от сайта си с Google Adsense

Множество от сайтовете са направени именно с тази цел – възможност за допълнително заработване. Дори и първоначалната идея да не е била такава с популяризирането на сайта, неговото монетизиране се явявя естествено следствие.

Как да започнете да заработвате на своя сайт, ако сте още начинаещ и нямате опит? Това е въпрос, на който мнозина търсят отговора.

Преди да започнете да печелите от своя сайт, трябва да положите не малко усилие за неговото развитие и популяризация. За да бъде сайта популярен той трябва да бъде полезен и интересен. Показвайте само проверена и полезна информация, която ще върне посетителите отново и ще привлече нови.

Колкото трафика на сайта ви е по-голям, толкова повече хора ще кликат на вашите реклами, така процента купили ваш продукт-например стока или електронна книга или продукт на друг търговец, който вие рекламирате е голям. А това означава и по-големи доходи за вас.

Google Adsense

Това е един от най-разпространените начини за монетизиране на сайт. Но има няколко фактора, определящи ръста на печалбата.

Печеливша ниша

За съжаление сайтове за здраве и финанси носят повече печалба на клик, отколкото тези за изкуство и култура.

Избраната от вас ниша, трябва да е от високо заплатените, ако искате да имате и по-голяма печалба. Трябва да сте подготвени, че там конкуренцията е по-голяма.

Поставете реклами

Преди поставянето на рекламите трябва добре да помислите, къде е най-удачно да бъдат. Изберете лесно видими позици, предизвикващи повече кликания – в хедъра или в самата статия.

Предимството на Google Adsense , е че не забранява паралелното участие и в други партньорски реклами.

Директен рекламодател

Ако успеете да се намерете рекламодател, естествено ще спечелите повече, отколкото с Google Adsense. Това е трудна задача за младите сайтове, но не е невъзможна.

Спазвайте правилата

Ако сте решили да сложите реклами на Google Adsense или някоя друга програма, задължително прочетете правилата. Не правете организирани кликания на рекламите. Не забравяйте, че работите с професионалисти и те си имат начин да разберат. Най-малкото наказание, което можете да получите е забрана на сайта ви да показва техни реклами.

 

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianSwedish