7 съвета за собствениците на сайтове

Най-често срещаното желание сред собствениците на сайтове е да има безкраен поток от посетители, продуктите да са най-търсените и продаваните и т.н.
За да изпълните максимална част от целите, които сте си поставили има някои прости правила.

Качествено и полезно съдържание

Постарайте се да публикувате в блога си качествено и полезно съдържание. Така славата за вас бързо ще се разнесе във Фейсбук – безкраен източник на нови посетители.

Без излишни регистрации

Не принуждавайте вашите посетители да се регистрират без причина. Ако събирате своя база данни, за да можете да изпращате рекламни имейли или просто да напомняте за себе си, като ги информирате за най-новото попитайте ги желаят ли да получават новини от вас.

Четлив шрифт

Използвайте разбираем и лесно четлив шрифт. Всеки се е сблъсквал с трудно четими текстове, които сами приканват посетителите да напуснат по-бързо сайта ви. Изберете ясен, без излишно разкрасяване и светлосенки и достатъчно голям, за да не затрудни читателите и с по-слабо зрение.

Лесна и интуитивна навигация

Подобрете навигацията на сайта. Нека всеки да може лесно и да намира необходимата му информация.
Не променяйте често визията на сайта. Обновявайте го, но нека промените не са много драстични. В противен случай рискувате да затрудните редовните си посетители.

Редовно обновяване на информацията

Блогерите трябва редовно да обновяват информацията на своя сайт, за да успяват да поддържат и увеличават потока от посетители.

Намалете броя на рекламите

Не прекалявайте с рекламите. Те са често причина сайта ви да бъде бързо напуснат.
Тези 7 прости правила ще ви помогнат да се сдобиете с голям и увеличаващ се брой посетители и евентуални ваши клиенти.

BulgarianEnglishFrenchGermanItalianSwedish